Welkom bij 

22 april 2020 om 18u30 | binnenplein Belfort

Io Vivat

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Aankondiging:

GEANNULEERD WEGENS CORONA

Praktische info

Datum: 22 april 2020

Deuren: 17u30

Io Vivat: 18u30

Ticketprijs: €18,80 (incl. fee)

Vorige editie

Deelnemers

Liter water

Liter bier

Over de Beiaardcantus

In het Brugse studentenleven zal 2018 grotendeels herinnerd worden als het jaar van de eerste Beiaardcantus in Brugge. Hogeschoolstudenten uit Brugge, andere studentensteden, Bruggelingen en toeristen kwam samen op de binnenkoer van het Belfort om onder begeleiding van Stadsbeiaardier, Wim Berteloot, te zingen. Een unieke ervaring voor Brugge!

Goed nieuws voor de studenten die niet aanwezig waren of de studenten die reikhalzend uitkijken naar een tweede editie! Na de positieve reacties van vorig jaar slaan sphere vzw en Stad Brugge de handen in elkaar om voor de tweede keer de gezelligste cantus van Brugge te organiseren. Op 24 april 2019 zal het binnenplein van het Belfort opnieuw zingende studenten, Bruggelingen en toeristen verwelkomen. Meer informatie over het voorverkoopmoment en de beiaardcantus zal meegedeeld worden op deze pagina en op de facebookpagina van evenement. Studenten die een ticket hebben bemachtigd, kunnen vanaf 17u30 plaatsnemen op de binnenplaats. Om 18u30 wordt het Io Vivat ingezet.

Huishoudelijk reglement

Om het event voor iedereen vlot, veilig en gezellig te houden, gelden er enkele regels tijdens de cantus. Door een ticket te kopen voor de Beiaardcantus, verklaar je je akkoord met volgende regels:

Huishoudelijk reglement

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Het “Io vivat” wordt ingezet om 18u30 en de cantus eindigt rond 21u30. Na het einde van de cantus verlaat iedere deelnemer op een rustige, ordentelijke wijze het binnenplein. Een officiële afterparty wordt voorzien in Café Pick op de Eiermarkt.

Om het event voor iedereen vlot, veilig en gezellig te houden, gelden er enkele regels tijdens de cantus. Door een ticket te kopen voor de Beiaardcantus, verklaar je je akkoord met volgende regels:

Toegang tot de beiaardcantus:

 • Toegang is enkel toegestaan mits bezit van een geldig toegangsbewijs én vertoon van een geldige identiteitskaart (minimumleeftijd 17 jaar).
 • Het toegangsticket is persoonsgebonden en kan enkel gebruikt worden door de persoon met overeenstemmende ID-kaart.
 • ID-controle op het event-terrein kan plaatsvinden.
 • Bij vermoeden van fraude met de kaarten kan de toegang tot het evenement ontzegd worden.
 • De aankoop van een ticket is onherroepelijk. Tickets worden niet terugbetaald. Op grond van artikel VI.53, 12° WER beschikt u niet over een herroepingsrecht van 14 dagen, zoals voorzien in artikel VI.47 WER.

 

Veiligheid op de beiaardcantus:

 • Eigen drank, scherpe voorwerpen, wapens en glas zijn verboden, evenals alle voorwerpen die volgens het oordeel van de organisatoren een gevaar kunnen vormen voor uzelf of anderen.
 • De organisatie behoudt zich het recht om personen van het terrein te verwijderen die op ernstige wijze de orde van deze cantus verstoren. Ze kunnen na waarschuwing buitengezet worden door iemand van de organisatie. Wij hopen uiteraard dat dit niet zal moeten gebeuren.
 • Voor de veiligheid is het verboden om op banken en tafels te staan.
 • De organisatie is niet verantwoordelijk voor verlies, schade, diefstal en eender welke vorm van lichamelijke ongemakken.

 

Vrijwilligers:

 • Het hele project, van organisatie tot uitvoering op de dag zelf, wordt gedragen door vrijwilligers. Gelieve onze vrijwilligers die instaan voor de veiligheid, bierbedeling, (muzikale) begeleiding dan ook met respect te behandelen!

Cantusregels:

 • Tijdens de cantus wordt er uiteraard geluisterd naar de Senior, de organisatie of gelijk welke andere persoon die aan het woord is.
 • Tijdens een cantus is het in principe verboden te praten gedurende de zang. Op deze Beiaardcantus is het dan ook de bedoeling om zoveel mogelijk mee te zingen of rustig met elkaar te converseren wanneer er niet gezongen wordt.
 • Tijdens een cantus is het in principe verboden een sanitaire stop te houden, behalve tijdens een “TEMPUS COMMUNE”. Dit jaar wordt er opnieuw een tempus gehouden, het verlaten van de cantustafel tijdens het zanggedeelte is dus in principe niet de bedoeling, tenzij het water te hoog staat.

Dit reglement is nog onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Relax, sit back and enjoy

Het Beiaardcantuscomité

WISH & WIN

It’s wishlist time! Welk lied wil jij horen op de volgende editie van de beiaardcantus? Vertel ons jouw top drie en maak kans op een toegangsticket voor de beiaardcantus 2020.

Tickets

Inbegrepen in de ticketprijs:

 • toegang tot het binnenplein/ beiaardcantus
 • herbruikbare drankbeker
 • bier
 • water
 • toegang tot het toilet

Onze partners

Stel hier uw vraag

Pin It on Pinterest